Ilma-vesilämpöpumppu Jyväskylän seudulla

Ilma-vesilämpöpumppu siirtää lämpöenergiaa ulkoilmasta ja lämmittää nesteen lämmityspiirissä, tarvittaessa lämmittää myös käyttövettä.

Ilma-vesilämpöpumppu asennus ja huolto Jyväskylä, Petäjävesi & muu Keski-Suomi

Ilma-vesilämpöpumppu on helppo hankinta, kun siinä turvautuu lämmitysjärjestelmien asiantuntijaan. Me Lämpöpalvelulla olemme oikea kumppani, kun harkitset ilma-vesilämpöpumppua kiinteistösi lämmitykseen. Autamme sopivan laitteen valinnassa, hoidamme asennuksen ja opastamme pumpun käytössä. Myös huollon aikana voit tukeutua ammattilaisiimme. Tutustu ilma-vesilämpöpumpun toimintaan ja sen hyötyihin, ja ota yhteyttä, mikäli sinulla herää kysymyksiä. Me autamme sinua sopivan laitteen valinnassa!
lämpöpumput

Ilma-vesilämpöpumpun toiminta

Ilma-vesilämpöpumppu on nykyaikainen lämmitysjärjestelmä, joka tarjoaa useita etuja verrattuna perinteisiin lämmitysratkaisuihin. Ilma-vesilämpöpumppu perustuu ilman lämpöenergian hyödyntämiseen lämmitysprosessissa. Se ottaa lämpöä ulkoilmasta ja johtaa lämpöenergian talon vesikiertoiseen keskuslämmitykseen. Tämä tapahtuu kylmäaineen kiertäessä suljetussa järjestelmässä kompressorin avulla.

Ilma-vesilämpöpumpun säästöt ja energiatehokkuus

Yksi ilma-vesilämpöpumpun merkittävimmistä eduista on sen energiatehokkuus. Ilma-vesilämpöpumppu voi tuottaa lattialämmityksellisessä talossa jopa 3-4 kertaa enemmän lämpöenergiaa kuin se käyttää sähköenergiana. Koska suurin osa tuotetusta lämpöenergiasta tulee ulkoilmasta, sen käyttökustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat kuin sähkö- tai öljylämmitysjärjestelmillä. Ilma-vesilämpöpumput ovat erityisen tehokkaita alhaisissa lämpötiloissa, mikä tekee niistä ihanteellisen valinnan pohjoisissa ilmastoissa, joissa talvet voivat olla hyvin kylmiä. Vaikka ilma-vesilämpöpumpun asennuskustannukset ovat korkeammat kuin joillakin muilla lämmitysjärjestelmillä, ilma-vesilämpöpumppu maksaa itsensä takaisin pitkällä aikavälillä alhaisempien käyttökustannusten ansiosta. Säästöt voivat vaihdella riippuen talon koosta, eristyksestä ja käyttöprofiilista, mutta useimmissa tapauksissa ilma-vesilämpöpumppu on taloudellisesti kannattava investointi. Maalämpöpumppuun verrattuna porakaivon kustannus jää pois, ja hyötysuhde on hieman alhaisempi. Järjestelmän hankintahinta on koko lailla kaivon verran edullisempi.

Ympäristöystävällinen ratkaisu

Ilma-vesilämpöpumpun käyttö on ympäristöystävällinen vaihtoehto verrattuna perinteisiin lämmitysjärjestelmiin. Se käyttää uusiutuvaa lämpöenergiaa ulkoilmasta, eikä se tuota suoria päästöjä käytön aikana. Verrattuna fossiilisiin polttoaineisiin ja sähköntuotantoon perustuviin öljy- ja sähkölämmityksiin, ilma-vesilämpöpumput auttavat vähentämään hiilijalanjälkeä ja edistämään kestävämpää lämmitystä.

Ilma-vesilämpöpumpun käyttö muihin lämmitysjärjestelmiin verrattuna

Ilma-vesilämpöpumpussa on karkeasti kyse maalämmöstä ilman keräyspiiriä. Ilma-vesilämpöpumppu toimii tehokkaasti jopa -20 pakkasasteeseen saakka. Maalämpö puolestaan toimii tasaisemmin vuoden ympäri vielä kovemmillakin pakkasilla. Edullisuutensa vuoksi ilma-vesilämpöpumppu on kuitenkin monelle parempi valinta kuin maalämpöpumppu. Modernit ilma-vesilämpöpumput ovat myös kirineet maalämmön hyötysuhdetta kiinni viime vuosina. Laite tuo jopa 70 % säästöt lämmityskuluissa.

Meiltä löydät vaihtoehtoja ilma-vesilämpöpumppujärjestelmiksi sekä integroidulla varaajalla (n. 200 l) että irtovaraajilla toteutettavista malleista. Irralliseen varaajaan voidaan kytkeä myös muita lämmönlähteitä.

Mitä eroa on ilmalämpöpumpulla ja ilma-vesilämpöpumpulla?

Ilmalämpöpumppu ja ilma-vesilämpöpumppu toimivat muuten samalla tavalla, mutta ilman sijaan ilma-vesilämpöpumppu siirtää lämpöenergian vesimassoihin, jolloin ilma-vesilämpöpumppua voidaan käyttää kiinteistössä myös esimerkiksi veden lämmitykseen. Ilmalämpöpumppu on energiatehokas ratkaisu, jota voidaan käyttää lämmittämään ja viilentämään rakennusta jonkin muun päälämmitysjärjestelmän tukena. Edistyksellinen vesi-ilmalämpöpumppu voi puolestaan toimia maalämpöön verrattavien ominaisuuksiensa ansiosta myös päälämmönlähteenä. Ilmalämpöpumpusta poiketen vesi-ilmalämpöpumppu vaatii kiinteistöltä vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän. Sähköpatterilämmitteiseen taloon voidaan rakentaa vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä ja modernisoida lämmitys nykyaikaiseksi kohtuullisin kustannuksin.

Ilma-vesilämpöpumppu sopii päälämmitysjärjestelmäksi monipuolisiin kohteisiin

Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu käytännössä kaikkiin taloihin ja rakennuksiin, joissa on vesipatterit tai vesikiertoinen lattialämmitys. Ilma-vesilämpö sopii sekä uudis- että korjausrakentamiseen pienistä taloista isoihin kiinteistöihin. Kuten mainittu, ilma-vesilämpöpumppu on erityisen hyvä ratkaisu, jos tontille ei voida tai haluta rakentaa maalämmön vaatimaa kaivoa. Ilma-vesilämpöpumpun asennus sähkö- ja putkitöineen on usein suhteellisen nopeaa – riippuen tietysti kohteen koosta, iästä ja mahdollisesta aiemmasta lämmitysjärjestelmästä.

Koska ilma-vesilämpöpumppu hyödyntää ilmassa olevaa lämpöenergiaa koviinkin pakkasasteisiin saakka, nämä huippulaitteet pärjäävät todella hyvin pohjolan vaativassa ilmastossa. Samoin kuin maalämpö, suunnitellaan kokoonpano asunnon ja asukkaiden ehdoilla. Jos asuntosi sijaitsee alueella, jonne ei voi putkistoa rakentaa, tarjoaa ilma-vesilämpöpumppu nykyaikaisen tavan tuottaa energiaa kustannustehokkaasti. Kovimpia pakkasia varten laitteissa on sähkövastus, jota käytetään automatiikan ohjaamana lämpöpumpun apuna tarvittaessa.

Palvelemme Jyväskylän ja koko Keski-Suomen alueella

On tärkeä muistaa, että jokainen lämmitysjärjestelmä on ainutlaatuinen, ja sen soveltuvuus riippuu talon ominaisuuksista, ilmastosta ja käyttötavoista. Ilma-vesilämpöpumpun asentamista harkitessa on suositeltavaa tehdä perusteellinen lämpötila-analyysi ja keskustella asiantuntijan kanssa varmistaakseen sen sopivuuden omiin tarpeisiin. Otathan siis yhteyttä meihin, mikäli ilma-vesilämpöpumppuun investoiminen kiinnostaa! Autamme mielellämme kartoittamaan tilanteesi ja asentamaan sinulle sopivan järjestelmän.

Yhteydenottolomake

Yhteydenottolomake