Moni mieltää ilmalämpöpumput vain omakoti-, rivitalo sekä nykyisin myös kerrostaloihin liittyviksi, mutta niiden avulla voidaan toteuttaa myös kokoluokaltaan suurempien kiinteistöjen lämmitys erittäin kustannustehokkaasti, kun laitteet on räätälöity ja mitoitettu oikein. Kotikäytöstä tuttuja suorahöyrysteisiä ilmalämpöpumppuja löytyy nykyään isoina ja tehokkaina malleina, ja niiden avulla voidaan toteuttaa myös isojen kiinteistöjen lämmitys pohjolan olosuhteet huomioiden.

Ilmalämpöpumpuilla lämmitettävistä isommista kohteista loistavana esimerkkinä toimii äänekoskelaisen Timo Niskasen ja viiden muun osakkaan iso 5400 m³ venehalli, jonka lämmitys on suunniteltu ja toteutettu yksistään ilmalämpöpumpputeknologian ympärille.

Myös isompien kiinteistöjen lämmitys hoituu erittäin energiatehokkaasti teknisesti kehittyneiden lämpöpumppujen avulla.

Sähkönkulutus minimaalista hallin kokoon nähden

Niskanen etsi Äänekosken Telakka Oy:n rakennuttamaan noin kymmenen veneen kattavaan halliin helppokäytöistä, energiatehokasta ja vähän huoltoa vaativaa lämmitysjärjestelmää, ja päätyi asian tiimoilta ottamaan yhteyttä meihin.

5400 kuution venehallin pinta-ala on 800 m² ja korkeus lähes 7 m, ja se on lämmennyt jo kahden kuluvan talven ajan Lämpöpalvelu Sami Päijänen Oy:n toimittamalla järjestelmällä, jossa on kaksi 28 kW:n suorahöyrysteistä lämpöpumppua. Kiinteistön suuresta kuutiotilavuudesta riippumatta lämpöä on riittänyt hyvin myös kovilla pakkasilla eikä varalämmitykseen varattua infrapunalämmitintä ole tarvinnut käyttää.

Venehallin sähkönkulutus oli talven 2021-2022 aikana vain alle 18 000 kWh, eli saman verran kuin omakotitalon lämmityksessä, vaikka tilavuutta hallissa on kymmenkertaisesti enemmän omakotitaloon verrattuna.

Venehalliin mahtuu noin kymmenen eri pituista venettä sekä muutama muu kulkuneuvo, joten lämmitysjärjestelmän täytyy toimia luotettavasti ympäri vuoden ajan.
Venehallin päädyn molempiin kulmiin on sijoitettu ilmalämpöpumppujen sisäyksiköt, jotka huolehtivat hallin tasaisesta lämmöntuotannosta.

Onnistunut toteutus ja tyytyväinen asiakas

Timo Niskanen on erittäin tyytyväinen lämmitysjärjestelmän asennukseen ja valittuun laitteistoon. Yhteistyö Lämpöpalvelun kanssa on sujunut erinomaisesti heti ensitapaamisesta alkaen. Niskanen jakaa kiitosta myös Lämpöpalvelun jälkihuollolle ja yhteydenpidolle, mikä on yllättänyt positiivisella tavalla. “Olemme saaneet käyttöön matkan varrella arvokasta tietoa hallin lämmittämiseen liittyen helpottamaan arkea ja takaamaan laitteiston virheettömän toiminnan”, Niskanen kehuu.

Venehallia lämmittää kaksi 28 kW:n suorahöyrysteistä Toshiban lämpöpumppua. Timo Niskanen (vas.) on erittäin tyytyväinen Sami Päijäsen (oik.) suunnittelemaan toteutukseen.

Kehittyneiden ilmalämpöpumppujen avulla onnistuu myös hallityyppisten kohteiden lämmitys

Nykyaikaisten lämpöpumppujen teho riittää tavanomaisissa oloissa mainiosti myös isommissa kiinteistöissä, mutta huomioitavaa on, että muille kuin täystehoisille maalämpöratkaisuille tulee suunnitella varalämmönlähde talven mahdollisia -40 °C pakkasia varten. Edellä mainitussa hallissa varalämmönlähteeksi valittiin infrapunalämmitin, jota ei ole kuitenkaan tarvinnut vielä ottaa kertaakaan käyttöön.

Hallityyppisten isompien kohteiden toteutukseen ja erilaisten kiinteistöjen tarpeisiin löytyy hyvin kestäviä ja tehokkaita vaihtoehtoja laitetoimittajiltamme. Suosittelemme asiakkaillemme myös huoltosopimusten tekemistä erityisesti isompiin kohteisiin, sillä ammattitaitoisesti tehdyllä säännöllisellä huollolla varmistetaan, että laitteet toimivat juuri niin kuin pitääkin ja pysyvät kunnossa useiden vuosien ajan.

Etsitkö teollisuushalliin tai isompaan kiinteistöön energiatehokasta lämmitysjärjestelmää?

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

© 2023 Lämpöpalvelu Sami Päijänen Oy

Yhteydenottolomake