Muuramelainen Heikki Myllykoski seisoo tällä hetkellä tyytyväisenä omakotitalonsa lämmitysjärjestelmän vieressä. Viime vuoden loppupuolella hän huolestui 2000-luvulla rakennetun talon suuresta energiankulutuksesta ja lämmityksestä vastaavan poistoilmalämpöpumpun toimivuudesta. Laitteiston sähkönkulutus oli suuri ja se oli tulossa myös ikänsä puolesta tiensä päähän. Heikki otti yhteyttä meihin ja kertoi tarpeistaan vaihtaa lämmitysjärjestelmä nykyaikaiseen ja energiatehokkaaseen ratkaisuun.

Heikki Myllykosken (vas.) kotiin asennettiin huippulaadukas Panasonic T-CAP ilma-vesilämpöpumppu, joka on tuonut merkittäviä säästöjä lämmityskustannuksiin.

Suorituskykyä ja säästöjä

Myllykosken omakotitalon olemassa oleva poistoilmapumppu korvattiin pohjolan kylmiin talviin suunnitellulla, huippulaadukkaalla Panasonicin T-CAP ilma-vesilämpöpumpulla, joka ottaa lämpöä ilmasta ja käyttää sitä sisäilman ja veden lämmittämiseen samalla periaatteella kuin maalämpö, mutta ilman keräyspiiriä. Ilma-vesilämpöpumpun lisäksi sisätiloihin asennettiin erillinen erittäin korkean hyötysuhteen IV-kone, jolla saatiin ilmanvaihtoon kaivattu selkeä parannus.

Yksi ilma-vesilämpöpumpun merkittävimmistä eduista on sen energiatehokkuus, ja koska suurin osa
tuotetusta lämpöenergiasta tulee ulkoilmasta, on käyttökustannukset huomattavasti alhaisemmat kuin sähkö- tai öljylämmitteisessä omakotitalossa. Tehdyillä ratkaisuilla Myllykosken kodin lämmitykseen on kulunut vuositasolla energiaa vain noin 4000 kWh, mikä on todella alhainen kulutus ja vähemmän kuin laskenta antoi olettaa.

Ilma-vesilämpöpumppu siirtää lämpöä ulkoilmasta ja käyttää sitä sisäilman ja tarvittaessa myös käyttöveden lämmittämiseen samalla periaatteella kuin maalämpö, mutta ilman maahan porattavaa keräyspiiriä.

Sujuva asennusprojekti

Heikki onkin erittäin tyytyväinen koko asennusprojektin sujuvuuteen ja nopeuteen. “Laitteiden asennus vei aikaa vain muutaman päivän ja lämmityksen sai kytkeä päälle jo ensimmäisenä iltana. Työ oli myös siistiä ja aikataulu sekä hinta-arvio pitivät. Kaiken kaikkiaan olemme tosi tyytyväisiä projektiin ja laitteeseen”, hän kehuu.

Myllykosken perheessä ollaan erittäin tyytyväisiä asennusprojektin sujuvuuteen ja lopputulokseen.

Ilma-vesilämpöpumppu on ekologinen lämmitysratkaisu

Ilma-vesilämpöpumpun käyttö on ympäristöystävällinen vaihtoehto verrattuna perinteisiin
lämmitysjärjestelmiin. Laite hyödyntää uusiutuvaa lämpöenergiaa ulkoilmasta, eikä se tuota suoria päästöjä käytön aikana. Ilma-vesilämpöpumpun hiilijalanjälki onkin selvästi pienempi verrattuna fossiilisiin polttoaineisiin tai sähköntuotantoon perustuviin öljy- ja sähkölämmityksiin.

Nykyaikaiset ilma-vesilämpöpumput ovat suorituskyvyltään myös erityisen tehokkaita alhaisissa lämpötiloissa, mikä tekee niistä ihanteellisia pohjolan vaativaan ilmastoon. Talven kovimpia pakkasia varten laitteissa on sähkövastus, jota käytetään tarvittaessa automatiikan ohjaamana lämpöpumpun apuna.

Ilma-vesilämpöpumppu on helppo hankinta, kun siinä turvautuu lämmitysjärjestelmien asiantuntijaan.

Onko sinua huolettanut kotisi lämmityskustannusten nousu tai laitteiden toimivuus?

Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu käytännössä kaikkiin taloihin ja rakennuksiin, joissa on vesipatterit tai vesikiertoinen lattialämmitys, sekä uudis- että korjausrakentamiseen, pienistä taloista isoihin kiinteistöihin. Ota yhteyttä meihin, niin katsotaan yhdessä juuri sinun tarpeisiisi parhaiten vastaavat lämmitysratkaisut.

© 2023 Lämpöpalvelu Sami Päijänen Oy

Yhteydenottolomake