Palokkalainen Antti Peltola etsi perheelleen vuosi sitten uutta kotia. Toiveiden mukainen kohde
löytyi, mutta talo lämpeni sähköllä, mikä ei houkutellut talokauppoihin sähkömarkkinan epävakauden ja nousussa olevien sähkön hintojen vuoksi. Talossa oli kuitenkin vesikiertoinen lattialämmitys, jonka johdosta hän päätyi ottamaan meihin yhteyttä selvittääkseen, mitä muutoksia lämmitysjärjestelmään olisi mahdollista tehdä.

Antti Peltolan (oik.) talokaupat käteltiin heti sen jälkeen kun selvisi, että lämmitysjärjestelmään oli mahdollista tehdä järkeviä muutoksia lämmityskulujen pienentämiseksi.

Ilma-vesilämpöpumppu päälämmitysjärjestelmäksi

Talo oli sähkölämmitteinen, mutta siinä oli vesikiertoinen lattialämmitys, mikä mahdollisti sen, että taloon voitiin asentaa kustannustehokas ilma-vesilämpöpumppu. “Laitoin kuvia teknisistä tiloista ja mahdollisista asennuspaikoista, joiden pohjalta Sami teki tarkan kustannusarvion tehtävistä muutoksista”, Antti kuvailee. Tehdyn kustannusarvion pohjalta Peltolat päätyivät lopulta tekemään talosta tarjouksen, ja pari kuukautta myöhemmin sinne oli myös asennettu uusi lämmitysjärjestelmä meidän toimesta.

Talon päälämmitysjärjestelmäksi vaihdettiin huipputehokas Panasonic T-Cap 12 kW ilma-vesilämpöpumppu.

Ilma-vesilämpöpumppu on nykyaikainen ja energiatehokas lämmitysratkaisu

Talon sähkökattila korvattiin nykyaikaisella Panasonic T-Cap 12 kW ilma-vesilämpöpumpulla, joka laskee talon sähkönkulutusta huomattavasti. Tämän lisäksi yläkertaan vaihdettiin uusi Toshiba Premium Plus ilmalämpöpumppu viilennystä varten ja yläkerran vanha, mutta toimiva pumppu siirrettiin lämmittämään alakerran puolilämmintä varastoa. Panasonicin ilma-vesilämpöpumpulla saa vielä -20 °C pakkasessa kompressorilla lattialämmityksen tarvitseman energian, ilman sähkövastuksen käyttöä.

Toshiba Premium Plus ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö on piilotettu talon tyyliin sopivan suojakotelon sisään.

Tyytyväinen talonomistaja

Peltolan perheessä ollaan hyvin tyytyväisiä asennuksen sujuvuuteen ja nopeuteen. “Sain Samilta myös hyviä neuvoja siitä, miten järjestelmää kannattaa säädellä. Asiakaspalvelu on ollut ensiluokkaista ja laitteet ovat toimineet hyvin. Yksi merkittävimpiä syitä miksi otin Samiin yhteyttä oli se, että kyseessä on yrittäjävetoinen firma ja silloin tiedän, että saan hyvää palvelua ja mahdolliset takuuasiat myös hoituvat”, Antti kertoo tyytyväisenä.

Lämmitysjärjestelmän päivitys energiatehokkaaseen ja nykyaikaiseen ilma-vesilämpöpumppuun on laskenut huomattavasti talon käyttökustannuksia, nostanut talon arvoa ja ollut myös ympäristön kannalta järkevä ratkaisu.

Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu käytännössä kaikkiin taloihin ja rakennuksiin, joissa on vesipatterit tai vesikiertoinen lattialämmitys.

KAIPAATKO SINÄ KONSULTAATIOAPUA KOTISI TAI KIINTEISTÖSI LÄMMITYSJÄRJESTELMÄÄN
LIITTYEN?

Ota meihin yhteyttä ja kartoitetaan yhdessä juuri sinun tarpeisiisi parhaiten sopivat ratkaisut. Palvelemme Jyväskylän ja koko Keski-Suomen alueella.

© 2023 Lämpöpalvelu Sami Päijänen Oy

Yhteydenottolomake